• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Speeltuin

Sinds 1 juni 2008 is er weer een speeltuin.  Deze is openbaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang en zomers van 8-18 uur. Als wijkbewoner met kinderen tot 12 jaar nodigen we je samen met de kinderen van harte uit op deze rustige en groene speelplek!  

Tot 2005 lag op de zelfde plek zo'n heerlijk nostalgische speeltuin. Met drie heel hoge schommels, een draaimolen en een houten glijbaan. Op warme zomerdagen werd het pierebad gevuld.  De speeltuin raakte in verval en werd uiteindelijk afgekeurd en afgebroken. Alleen de zandbak kon op de oude plek blijven. Hieronder oud (1980) en nieuw (2008).

 

In oktober 2006 zijn Anna Sterk, Corinne Vullink, Jozef Hornman en Paul van Kan rond de tafel gaan zitten en hebben zich ingespannen voor subsidies, fondsen, een ontwerp en uiteindelijk de uitvoering door de firma's Yalp en van Vliet. Op 1 juni 2008 konden we tijdens de Groen-moet-je-doen-dag van Utrecht Noord-Oost een compleet nieuwe speeltuin openen. De speeltuin kwam tot stand dank zij van veel steun van de Gemeente Utrecht, het KF Heinfonds, winkelcentrum De Gaard en niet te vergeten de leden. Velen hebben hun steentje bijgedragen. Zo was er in de zomer van 2007 een Vlaamsche Kermis georganiseerd met rommelmarkt, pannenkoeken, bingo en een sponsorloop. Hiermee werd ruim € 1100 bij elkaar verzameld. En later was er hulp bij het leggen van het gras, het uitrijden van 40 kuub zand, het zorgen voor koffie en soep voor de werklieden die in de stortregens tegen de klippen op werkten om de klus voor 1 juni te klaren. Op die dag was namelijk de 'groenmoetjedoendag' in Utrecht Noord-Oost.

Voor vragen en opmerkingen, bijvoorbeeld als je een gebrek constateert, kun je het bestuur benaderen.

U bent hier: BEZOEKERS speeltuin