• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Lid worden

Om in aanmerking te komen voor een tuin bij De Pioniers moet je ingeschreven staan als kandidaat-lid. Iedereen die in de gemeente Utrecht of regio Utrecht woont, en 18 jaar of ouder is, kan in principe in aanmerking komen voor het kandidaat-lidmaatschap. Dan kom je op de wachtlijst. Zodra je een tuin hebt aanvaard ben je lid.

Bezint…
Voordat je je inschrijft is het goed stil te staan bij de hoeveelheid werk die een volkstuin vraagt. Zeker in het begin vraagt het onderhoud van tuin en huisje snel 10 uur per week. Kies daarom voor een tuin met huisje die qua tijdsinvestering bij je past! Daarnaast wordt er aan alle leden gevraagd zich in te zetten voor de vereniging. Zo ben je als lid verplicht 4 keer per jaar 3 uur op zaterdagochtend mee te werken aan het onderhoud van het gemeenschappelijke terrein. Ook voor andere werkzaamheden zal er bij herhaling een beroep op je gedaan worden. Kijk voor meer informatie op de pagina leden.

Kosten
Als je op de wachtlijst staat, krijg je op een bepaald moment een tuin aangeboden met informatie over de overnamekosten. Dit bedrag is opgebouwd uit de prijs voor de opstallen (huisje, schuurtje, kas), de betegeling en de groene inventaris. Er zitten nogal wat verschillen tussen de huisjes op de tuinen en de groene inventaris. Dat heeft te maken met het bouwmateriaal, formaat en vooral met de staat van onderhoud. Daarom bepaalt de taxatiecommissie de hoogte van de overnamekosten. De prijs varieert tussen ongeveer € 250,-- en € 7.000,--. Overname van inboedel, gereedschap en andere goederen in het huisje is niet verplicht, maar kan eventueel wel met de vorige eigenaar geregeld worden.

Daarnaast betaal je als lid een jaarlijks bedrag voor contributie, lidmaatschap AVVN en glasverzekering. Deze bedragen in 2016 € 375. Daarnaast betaal je een eenmalige entree-bijdrage van € 120,00. De vereniging is een U-pas aanbieder. Dat geeft de mogelijkheid korting te krijgen op dit bedrag.Verzekeren van het huisje (opstallen en inboedel) tegen brand, inbraak etcetera gebeurt op vrijwillige basis. De kosten zijn afhankelijk van formaat, toestand en materiaal van het huisje (tussen € 50 en € 130). Voor aanvraag van een verzekering kun je bij de penningmeester terecht. Ook is het mogelijk om de verzekering onder te brengen bij de eigen opstal- en inboedelverzekering.

Inschrijven
De inschrijfkosten zijn € 5,--. Dit bedrag betaal je jaarlijks zolang je op de wachtlijst staat. Indien het bedrag niet wordt overgemaakt, word je van de wachtlijst afgevoerd. Het inschrijven doe je door een mail te sturen aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Als je eerst wat meer informatie wilt kun je terecht in het verenigingsgebouw op zaterdag (van 10 tot 14 uur). Er is altijd wel iemand aanwezig die iets wil vertellen.

Na je ontvangst van je mail, word je uitgenodigd voor een gesprek met leden van werkgroep intake aspirant-leden. Uit dit gesprek zal moeten blijken dat:
  • je voldoende gemotiveerd en in staat bent een tuin goed te onderhouden;
  • je bereid bent een actieve bijdrage te leveren aan de vereniging en de ontwikkeling van ons tuinenpark;
  • je de verplichtingen die verbonden zijn aan het lidmaatschap kunt en wilt nakomen.
U bent hier: CONTACT lid worden